Bezhlavý mnich se dožaduje přesunutí atrakce?

V anglickém zábavním parku Thorpe Park, nacházejícím se nedaleko Londýna, byl údajně spatřen duch bezhlavého mnicha. Nejedná se ovšem o atrakci, byť tato celosvětově medializovaná zpráva zcela určitě zajistí zábavnímu parku dostatečnou reklamu.

Vedení parku bylo přinuceno přesunout vodní atrakci Storm Surge (Bouřková Vlna), která je ve fázi výstavby. K tomuto kroku je dovedly vystrašené ohlasy dělníků ze stavby, kteří právě již zmiňovaného bezhlavého mnicha zahlédli. Mezi dalšími zvláštnostmi byly zaznamenány také pohybující se různé předměty, náhlý chlad apod.

Na místo stavby byla přivolána agentura zabývající se paranormálními jevy. Po provedených testech zde bylo zjištěno narušení starověkého pohřebiště či osady. Atrakce měla být postavena v místech kudy vedlo spojení mezi nedalekými ruinami chrámu Chertsey Abbey a kostelem Thorpe Church a to kolem roku 666 našeho letopočtu. V dané lokalitě byly již dříve objeveny například kammenné rakve.

Management parku tedy rozhodl o přesunutí atrakce na jiné místo a zajištěno bylo také další prozkoumání dané oblasti.

Přikládáme několik fotografií pořízených na místě při zkoumání. Na fotografiích je zachycena bílá mlha, která ve skutečnosti vidět nebyla apod.

 

Více informací o zábavním parku Thorpe Park naleznete zde:

Zábavní parky | Anglie | Londýn | Thorpe Park

Kam za zábavou