Češi staví zábavní centrum v Rusku

 

V České republice jsou především v důsledku krize stavební investice v oblasti zábavy na bodu mrazu. České stavební firmy se tak stále více prosazují ve světě, především v zemích východní Evropy. Jedním z aktuálně probíhajících zajímavých projektů je také výstavba obřího zábavního centra v ruské Rjazani. Jedná se o největší zahraniční projekt jihlavské firmy PSJ, která se podílí také na pracích pro olympiádu v Soči.

V těsné blízkosti klíčové federální silniční komunikace M5 Moskva - Čeljabinsk vzniká velké obchodně - zábavní centrum, pojmenované dle lokality M5 Mall. Náklady by mely dosáhnout závratných 120 milionů eur, přitom více než polovinu objemu zakázky by měly realizovat právě české firmy.

Toto obchodně - zábavní centrum se bude rozkládat na ploše 70 tisíc metrů čtverečních. Návštěvníkům nabídne jak hypermarket, nákupní pasáže, kavárny, restaurace či multikino s pěti sály. Součástí díla bude také rozsáhlé venkovní parkoviště pro dva tisíce vozů. Otevřeno má být na přelomu letošního (2011) října a listopadu.

Kam za zábavou