Kam za čokoládovou zábavou?

 

Zábavních parků různého tematického zaměření je po světe bezpočet. Zábava se točí kolem filmových témat, pohádkových postaviček, adrenalinu a všemožných atrakcí. Těch "sladších" světů, čokoládově orientovaných, je ovšem pomálu. Čokoládové zábavní parky, kde si užijete zábavu, dozvíte se něco z historie čokolády, a v neposlední řadě si zamlsáte, jsou obvykle vedlejším "produktem" těch nejznámějších společností zabývajících se výrobou čokolády a cukrovinek. V českých ani slovenských končinách na čokoládový park nenarazíte, ovšem v našem neustále doplňovaném přehledu světových zábavních parků naleznete informace rovnou o třech a to následujících:
 
 
 
 
Nakonec bychom ještě rádi zmínili jeden zajímavý evropský projekt s označením De Chocoladefabriek. Park by měl být vybudován v amsterdamském podzemí a to především z důvodu vytvoření unikátní atmosféry. Mělo by se jednat o čokoládový zábavní svět založený na příběhu knihy "Karlík a továrna na čokoládu" od britského autora Roalda Dahla. V podzemí by měl vzniknout skleněný výtah, skutečná továrna na čokoládu či čokoládová fontána. Dle původních plánů měl být park otevřen již v roce 2009, došlo ovšem k posunu na rok 2013.
 
Více informací, včetně několika zajímavých fotografií a návrhů naleznete na oficiálních stránkách parku zde (v holandštině či angličtině): www.dechocoladefabriek.nl.
 
Kam za zábavou