Květen v libereckém iQparku: Vzpomínky na prvomájový průvod i zkoumání pod mikroskopem

 

První máj se v libereckém iQparku ponese v duchu retra.

Návštěvníci se budou moci vrátit do dob minulých a od 14 hodin si vyrobit mávátka, holubice míru a další relikvie z prvomájových průvodů. V průběhu všech  květnových víkendů je pak na programu experimentální Science show plná barevných ohňů a výbuchů, a v neděli navíc speciální workshop Zkoumání mikrosvěta.

Retro workshop se uskuteční pouze 1. května od 14 hodin. Návštěvníci budou vyrábět relikvie z prvomájových průvodů, jako jsou mávátka či holubice míru, nebo si vyzkouší uvázat pionýrský šátek. „Naším cílem je oslovit všechny věkové skupiny. Pro starší ročníky bude workshop poněkud nostalgický, ti mladší zase poznají kus své historie,“ říká Monika Vamberová, projektová manažerka iQparku.

Nikoho rozhodně nezklame ani program „Okno do mikrosvěta“, který bude probíhat po celý měsíc. Zájemci budou moci v laboratořích pod mikroskopem prozkoumat buď vlastní, nebo již připravené předměty, jako je embryo žáby, plesnivý chléb, sosáček komára či křídlo mouchy.

Nebyli by to lektoři iQparku, aby si pro návštěvníky nepřipravili Science show plnou výbuchů a barevných ohňů. Na show pod názvem „Experimenty, které vám doma neprojdou“ si budete moci nechat explodovat na ruce vodík nebo si sáhnout na 500 tisíc voltů.

Květnový harmonogram:

Retro workshop – uskuteční se pouze 1. května od 14 hodin

Workshop „Okno do mikrosvěta“ – každou neděli od 14 hodin

Science show pod názvem „Experimenty, které vám doma neprojdou“ – každou sobotu a neděli od 16 hodin

 

Běžné vstupné (otevřeno denně 10.00 – 20.00): děti do 100 cm zdarma, 100–140 cm 80 Kč, osoby nad 140 cm 120 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí + 2 děti od 100 do 140 cm) 360 Kč

 

Další plánované akce v iQparku:

8. 6. 2013 – Muzejní noc

Červenec – srpen: Víkendové zábavné workshopy pod názvem „Chemie v kuchyni“

 

Bližší informace naleznete na www.iqpark.cz .

Kam za zábavou