Matějská pouť 2013 v Praze

Tradiční Matějská pouť

se koná v areálu Výstaviště Praha 7 - Holešovice, kde na Vás čekají nové zahraniční atrakce. Pobavíte se na horské dráze, centrifuze, ve strašidelném zámku, v domě smíchu, u střelnic, na řetízkových kolotočích, houpačkách, skákacích hradech, houpacích lodích, či na lochnesce. Celkem zde můžete vyzkoušet asi 120 atrakcí, včetně těch nejdivočejších jako booster, katapult, kamikadze nebo obřího padesátimetrového ramena s vrtulí, v němž se odvážlivci točí všemi směry.

Tradice Matějské pouti pochází z výročních poutních oslav svátku svatého Matěje (24. února) v jemu zasvěcené farnosti v Dejvicích u Hanspaulky. V Národní knihovně je tato tradice doložena od roku 1595.

Od roku 1963 se Matějská Pouť koná v areálu Parku kultury a oddechu Julia Fučíka v bubenečské Stromovce, dnes nazývaném Výstaviště Praha.

Součástí Matějské pouti samozřejmě nadále zůstávají i stálé atrakce - např. horská dráha nebo pětatřicetimetrové ruské kolo. Zároveň jsou pro Vás po celém areálu připravena rychlá občerstvení, orientální cukrovinky, perníková srdce, hračky a mnoho dalších prodejních stánků.

Ceny atrakcí se pohybují od 40 korun za dětský vláček do 200 za nejdivočejší mašiny. Většina dětských atrakcí stojí kolem dvaceti, třiceti korun. Autíčko na autodromu pro dvě osoby vyjde na padesát. Stará horská dráha stojí taky padesát korun, ale ty ostatní, třeba vodní dráha, už jsou samozřejmě dražší - jedna jízda se pohybuje od 100 do 200 Kč.

V areálu Výstaviště - Holešovice je v provozu celosezónně cca 25 atrakcí pro děti i dospělé /Obří kolo, Lochneska, Autodromy, Horská dráha, Střelnice a dětské atrakce/.

Provozní doba pouti:

Pondělí - zavřeno
Úterý - pátek: 14:00 - 21:00 hod.
Sobota, neděle, státní svátky a prázdniny: 10:00 - 22:00 hod.
Při nepříznivém počasí budou některé atrakce uzavřeny dříve.

Více informací naleznete na www.matejskapout.cz.

Kam za zábavou