Mirakulum se rozšířilo o unikátní lanové centrum; jeho kmotrem se o víkendu stane Jaroslav Uhlíř

Milovický zábavně-naučný Park Mirakulum

návštěvníkům již nadcházející víkend oficiálně zpřístupní novou atrakci – spojením dvou částí nadzemních prolézaček vzniklo v Evropě unikátní lanové centrum s délkou přes 200 metrů! Atrakci doplnily dva velké tobogany, díky nimž mohou děti prosvištět z výšky bezmála 5 metrů třeba téměř až do podzemí. V neděli 14. července na Dni České pojišťovny (která jeden z toboganů zakoupila) nové lanové centrum slavnostně odhalí a možná i vyzkouší populární hudebník Jaroslav Uhlíř. Potěší tak nejen všechny děti, ale i dospělé, kteří v sobě stále mají dětskou duši, otevřenou hravosti, fantazii a poznávání.

Věže toboganů jsou součástí rozsáhlého lanového centra, nástupní plošiny k nim jsou dokonale zasíťovány a zajištěny. Nadzemní cesty, protínající dokonce i objekt Uměleckých dílniček, propojují dobrodružný pohyb ve výškách s více než 100 metry tajemných chodeb v podzemí. Vznikl tak ojedinělý komplex zábavně-poznávacího a sportovního vyžití, který rozmnožil desítky dalších herních prvků v tomto oblíbeném cíli rodinných výletů.

Pro slavnostní den připravuje tým České pojišťovny řadu soutěží a doprovodných aktivit pro návštěvníky, včetně malování na obličej. Poprvé se také svojí prezentací představí nový partner Mirakula, televizní kanál Prima ZOOM.

Tisíce dětí i dospělých již od září loňského roku, kdy byl park otevřen, vyzkoušely a ocenily unikátní, pro-rodinný charakter parku. A letos už také spoustu novinek, které se v Mirakulu objevily přes zimu a v průběhu jara. Park byl rozšířen o lesní naučnou stezku na nynějších více než 10 hektarů, vyrostly nové herní prvky (malý hrad, vodní prvky, laňáčky a prolézačky pro nejmenší…) a délka podzemních chodeb dosahuje už téměř půl kilometru! Další novinky tak opět rozšíří  prostředí plné nečekaných překvapení, skvělé zábavy a zajímavého poučení.

Vstupné o víkendech je 150 Kč za osobu, rodinné vstupné (2+2) za 500 Kč, od úterý do pátku pouze 100 Kč, děti do 90 cm výšky mají vstup zdarma. Na četné žádosti se vedení parku rozhodlo během prázdnin posunout otevírací dobu od 10:00 do 19:00.

V Parku Mirakulum v průběhu tohoto roku přibyly k novým podzemním chodbám krásné koše na laně s ručním pohonem, rozšířilo se celé lanové centrum, návštěvníci v parku mohou navštívit 4 hektary lesní naučné stezky či nápaditou zónu pro nejmenší návštěvníky – Pigyland, zemi prasátka Pigyho… Mnozí také ocení terasovité zahrady s nádhernými místy pro rodinné piknikování nebo nové prvky na pískovišti.

Kouzelná země Mirakulum nechává děti (a často i dospělé) objevovat dosud nepoznané, řádit na atrakcích, špinit se, dovádět, dotýkat se rostlin, zvířat a přírodních materiálů. V parku můžete se svými dětmi dobýt úžasný dřevěný hrad, strávit celý den na obřím pískovišti jako z Gulliverových cest, pozorovat život v parku z nových věží nebo zažít divadelní představeni či koncert v kamenném amfiteátru.

Návštěvníci mohou bloudit a vymotávat se z přírodního labyrintu, grilovat a piknikovat na terasovitých zahradách nebo se prohánět hodiny a hodiny na nápaditých venkovních atrakcích, prolézačkách, lesní naučné stezce či v podzemních chodbách…V zemi Mirakulum najdou kontaktní zoo, rozsáhlé lanové centrum a laňáčka pro nejmenší, houpačky a lanovky od miniaturních až po obří s roztečí přes 25 metrů.

 

Program neděle 14. 7. 2013

 

12.00 Šermířské vystoupení skupiny Duellanti

13.00 Kouzlení v Mirakulu

14.00 Koncert Jaroslava Uhlíře + slavnostní otevření další části lanové stezky

16.00 Kouzlení v Mirakulu

 

Po celý den budou v parku probíhat výtvarné dílničky a workshopy s rytíři a šermíři Duellanti nebo Cirkusová škola.

 

Více informací naleznete na www.mirakulum.cz.

Kam za zábavou