Projekt obřího zábavního parku v Polsku

 

V rámci projektu Adventure World Warsaw, by měl do jara roku 2014 vzniknout u Varšavy největší zábavní park ve střední a východní Evropě. Po velmi dlouhé době vyjednávání tak vzniknul projekt, který přinese tematický zábavní park se standardy, srovnatelnými se zábavními parky jako Alton Towers, Efteling, či Europa Park. Toto nové kouzelné místo bude vybudováno přibližně 30 minut jízdy od Varšavy, v Grodzisk Mazowiecki. Investice zahrnuje oblast přibližně 240 hektarů, kde naleznete tematický zábavní park, dva hotely, aquapark a zábavní oblast s restauracemi a kiny.

Adventure World Warsaw je první investicí svého druhu, kombinující zábavní park, s více než 25 zábavními atrakcemi, 2 hotely poskytujícími přibližně 800 pokojů, největší aquapark v Polsku a k tomu zábavní oblast s restauracemi, obchody, kluby a kiny.

Zábavní park bude zahrnovat celkově pět tematických oblastí, v současné designové studii označených následovně:

The Adventure Harbour (Přístav Dobrodružství)
The Creature Lagoon (Laguna Příšer)
The Castle Island (Zámecký Ostrov)
The Land of Legends (Země Legend)
The “Polski” Plaza (Polské Náměstí)

 

 

Na každém z jednotlivých ostrovů budou dostupné všechny druhy atrakcí, včetně horských drah, vodních atrakcí, bazénů s vlnami, interaktivních fontán, plaveb na lodích či kolotočů. V celoročně provozované části parku budou navíc vnitřní dětská hřiště, interaktivní představení a animace, včetně obrovského aquaparku. To vše zabaleno do úžasné scenérie pohádek a legend.

 

 

 

Financování projektu je zajištěno mezinárodním sdružením soukromých a institučních investorů. V první fázi je odhadována investice na přibližně 400 milionů Euro.

Výstavba parku by měla být zahájena na jaře roku 2012. Očekávaná návštěvnost se pohybuje v první fázi projektu přibližně kolem 2 milionů návštěvníků ročně. V oblasti vznikne také asi 1000 nových pracovních příležitostí. Výstavba by měla být zahájena parkem, ve druhé fázi se přikročí k výstavbě dalšího tematického parku, zábavní vesničky, konferenčního centra a luxusního welness centra. Na procesu budování parku se bude podílet přes 100 expertů z celého světa.

 

Kam za zábavou