První moravský fitpark | Brno

 

Po úspěšné realizaci stejného projektu v Praze, má svou první veřejnou posilovnu pod širým nebem už i Brno. Od 23 června 2010 je návštěvníkům parku Špilberk, nad Pellicovou ulicí, k dispozici pět fitness strojů na cvičení (koník, brusle, zdvíhací zařízení, běžecké lyže a váha). O vznik prvního fitparku na Moravě se zasloužila Veřejná zeleň města Brna ve spolupráci s vedením města.
 
Jeden z iniciátorů projektu, náměstek primátora Martin Ander, při slavnostním otevření fitparku zdůraznil, že možnost aktivního odpočinku na čerstvém vzduchu přivede do brněnských parků více návštěvníků a že vedení města bude usilovat o vznik podobných hřišť i na jiných místech, napřiklad v Lužánkách.
 
Tyto žluto - červené robustní stroje jsou prozatím většinou obsazené dětmi, ovšem jsou určené jak mladým nadšencům, tak i seniorům. Jejich masivní konstrukce v betonových patkách by měla odolat i případným choutkám vandalů.
 
Stroje jsou zde k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a cvičení nevyžaduje instruktáž. Vstup je jak jinak než zdarma.
 
Kam za zábavou