Nový zábavní park v ČR? | Země Lží | Hatě

 

Více možností zábavy a sportovního vyžití nám v Čechách stále ještě chybí, stejně jako zábavní park v pravém a moderním slova smyslu.

Už několik let se ovšem nejen mluví a píše o konkrétních plánech sportovního a zábavního parku "Země lží". Projekt společnosti Excalibur City, na kterém spolupracovala Univerzita Palackého v Olomouci, byl již předán úřadům. Krajští úředníci nyní posuzují případný vliv stavby parku v Hatích na životní prostředí.

Společnost Excalibur působí v Hatích již od roku 1993 a od té doby v oblasti vznikl největší středoevropský bezcelní prostor mezi českou a rakouskou hranicí. Je zde jeden z největších outletů v Čechách, dále pak několik nákupních center, kasino, restaurace či obří asijská tržnice.

Zábavní park Země Lží, by měl vzniknout na motivy stejnojmenné knihy majitele společnosti Ronalda Seuniga a bude rozdělen na sportovní a zábavní část. Sportovní část bude dále rozdělena dle aktivit na akčnější a volnější. Mezi akčnější aktivity patří areál vzdušných atrakcí, opičí ráj, dětský svět, zorbing či koloběžky. Druhá volnější část pak bude zahrnovat atrakce jako jsou petanque, šachy, piškvorky, žonglování. V této klidnější části by měl být i amfiteátr.

Vedle sportovního parku zde pak bude právě i park zábavní. Tato část by měla být využívána komerčně a z plánovaných atrakcí by měla nabídnout horské dráhy, kolotoče, lanovky, skluzavky, vodní atrakce (jako raft, plavba na gondolách či na lodičkách pro menší děti), autodráhy pro děti i dospělé, jízdy vláčkem, volný pád z věží apod.

 Podle studie poradenské společnosti Duane Marden (zjišťující situaci v celé Evropě) je v České Republice místo pro dva nadregionální zábavní parky a pro dvě až tři regionální centra. Snad Vám již v brzké době přineseme nové a potěšující informace z obasti nejen plánování.

Kam za zábavou